top of page

Κατέβασε δωρεάν το Adobe Encoder Preset για το export της ΕΡΤ WebTV

Updated: May 24, 2020

Η εκσυγχρόνιση της ΕΡΤ στο ψηφιακό τμήμα μπορεί να έκανε άλμα μέσα στην περίοδο της πανδημίας του Covid-19, όμως τα θεμέλια είχαν μπει πολλά έτη πριν.


Στα παραδοτέα αρχεία προς την ΕΡΤ χρειάζεται να στείλουμε το τελικό επεισόδιό μας, δηλαδή το MASTER αρχείο και σε μια ακόμα μορφή, ικανή προς προβολή στην ψηφιακή πλατφόρμα ΕΡΤ NEW MEDIA. Οι οδηγίες της ΕΡΤ παροτρύνουν να έχουμε κολλήσει εμείς το λογότυπο ΕΡΤwebtv στο τελικό αρχείο μας. H αλήθεια είναι ότι σε πρώτη ανάγνωση μεταφράζετε ως τεμπελιά απο πλευρά τους, αλλά δεν είναι έτσι.



Ως μοντέρ διακρίνω αμέσως το πλεονέκτημα, να αποφύγει το αρχείο μου ένα ακόμα πέρασμα απο πρόγραμμα όπως το Apple Compressor ή το Adobe Media Encoder που θα "κάψει" το λογότυπο ΕΡΤwebtv επάνω στο 680MB αρχείο, που ήδη έχω συμπιέσει με επιτυχία από τα 60GB περίπου.


Έχοντας διαβάσει τις απαραίτητες οδηγίες που αποστέλλονται σε κάθε παραγωγή, που λαμβάνει έργο για την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση και δοκιμάζοντας με επιτυχία τα τελευταία χρόνια τα παραδοτέα αρχεία μου. Πήρα την απόφαση να διαθέσω δωρεάν το Adobe Media Encoder Presets για το ERT WebTV export.


Η εγκατάσταση του είναι πολύ απλή και γρήγορη, θα χρειαστεί σχεδόν πέντε βήματα για την ολοκλήρωσή της.




Πιο αναλυτικά τα βήματα:

  • Αποσυμπιέστε το αρχείο που κατεβάσατε

  • Στα αρχεία θα βρείτε το λογότυπο ERT-WebTV-logo.tga

  • Αντιγράψτε το ERT-WebTV-logo.tga σε ένα σημείο του δίσκου σας, που θα είναι πάντα διαθέσιμο και ασφαλές

  • Ανοίξτε το πρόγραμμα Abode Media Encoder

  • Επιλέξτε από την μπάρα των μενού Preset > Import > ERT WebTV.epr

  • Έπειτα με δεξί κλικ επάνω στο ERTWebTV επιλέξτε Preset Settings

  • Στην καρτέλα Effects > Image Overlay θα πρέπει να δηλώσετε το νέο μονοπάτι που βρίσκετε το λογότυπο ERT-WebTV-logo.tga






System Requirements:

  • Media Encoder 13.1.5 or above

  • No plugins required

  • Disk space: 23 KB



Υπάρχει επίσης το αντίστοιχο αρχείο για το Apple Compressor 4. Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο και να κατεβάσετε δωρεάν το setting απο εδώ.






If you find my content useful, please consider PayPal donating as a sign of your appreciation. Thank you. I’d love to hear how you are using my presets or plugins – links to your work would be great.

 

© All Rights Reserved george Pavloudis

*Not for resale or sharing.

*Use original link to this page if you want to share my preset.

51 views0 comments
bottom of page